Искам да благодаря на всички, които избраха "Спаси София", за

...
Искам да благодаря на всички, които избраха "Спаси София", за
Коментари Харесай

Борис Бонев: Аз ще бъда гласът на софиянци в СОС

Искам да благодаря на всички, които избраха "Спаси София ", с цел да решат проблемите си. Искам да ви уверя, че аз и целият ми екип ще се отдадем напълно на решаването на проблемите на софиянци. Ние го правихме и в предходния мандат, въпреки и да не бяхме представни тук.

Това сподели по време на първото съвещание на Столичния общински съвет Борис Бонев от "Спаси София ". Той очерта и целите, по които ще работи в идващите четири години. "Основното, за което ще настояваме, е бистрота в работата на СОС, кмета на София и всички районни кметове. Това ще стане с изработването на нов устав за работа на СОС. Трябва да има експертност в нашата работа, с която да решаваме бързо проблемите на жителите. Не би трябвало да продължаваме да работим на правилото проба-грешка. Трябва да притеглим най-хубавите специалисти освен от България, само че и от чужбина, с чиято помощ да работим дружно за софиянци. Третата точка е дейното присъединяване на жителите в нашата работа. Аз персонално съм го изпитал на гърба си и знам какъв брой пъти е била затворена вратата на общината за най-елементарни въпроси. За жителите няма чуваемост, а те най-добре знаят проблемите на София. Аз ще бъде техният глас тук. София има потребност от работа и смяна, само че това няма по какъв начин да се случи без нови хора. София има потребност от цялостна смяна на работните процеси на общината. Ние от "Спаси София " сме подготвени интензивно да работим за тези промени ", безапелационен бе Бонев.

Борис Бонев: Знам, че хората, които са ме подкрепили желаят смяна - без значение дали с нов кмет или остарелия, само че работещ по нов метод

"Трябва да намерим съответно решение на казуса с презастрояването. Трябва да работим за въвеждане на мъдро ръководство на градския превоз, тъй като това е единственият метод да се оправим със тапите. Замърсяването на въздуха е третият главен проблем. Той години наред се крииеше и е ясно, че за оправянето с него би трябвало да се подхващат и непопулярни ограничения. София би трябвало да има ясна и точна стратегия за буферни, подземни и надземни паркинги. Само по този начин ще решим проблемите с паркирането, тъй като мястото на колите е в паркингите, а не на улиците. Петият главен проблем е градската среда. Там не можем да продължим да решаваме проблемите на парче. Трябва да стартираме действително да работим проблемите да се вземат решение изцяло. Това ще са задачите и целите, за които ще се бори "Спаси София ". Пожелавам триумф на новия общински съвет ", приключи Борис Бонев.

Йорданка Фандъкова и новите общинари поставиха клетва
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР