Искам да благодаря на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е

...
Искам да благодаря на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е
Коментари Харесай

Туск: Оставаме в много близки отношения с Турция по отношение на бежанската криза

Искам да благодаря на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила за срещата, която провежда.

Това сподели ръководителят на Съвета на Европейския съвет Доналд Туск след края на срещата ЕС-Турция във Варна. "Днес разгледахме доста значими въпроси. Европейският съюз и Турция остават в доста близки връзки по тематиката за бежанците. Ние ще продължим уговорката си да поддържаме напъните на Турция за спраяне с бежанската вълна. Те направиха доста по този въпрос ", сподели още Туск.

"Искаме да окуражим Турция да работи със Съвета на Европа. Разбираме, че Турция пострада доста от опита за прелом, само че желаеме да се съблюдават правата на индивида. Има напрежение в Егейско море и Кипър, както и задържане на някои жители на Европейски Съюз. Ще работим за подобряването на тези връзки ", безапелационен беше той.

"Днес говорихме и за борабата с тероризма. Изразихме притенснения и за някои дейности на Турция в Африн. Разчитаме, че Турция ще ръководи добре своите дейности и ще допусне оказването на филантропична помощ. Имаме разлики по някои тематики, само че като цяло оставаме в доста близки връзки. Аз персонално си наемам да продължим да работим с Турция ", приключи Туск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР