Искало ли ви се е понякога кучето ви да може

...
Искало ли ви се е понякога кучето ви да може
Коментари Харесай

9 признака, че кучето ти е щастливо с теб

Искало ли ви се е от време на време кучето ви да може да приказва с думи? За жал палетата не владеят човешката тирада, само че пък имат собствен метод да изразят прекарванията си. Ето 9 признака, че кучето ви е щастливо с вас и доста ви обича!

1. Тя или той стартира да подскача разгорещено, когато вие се приберете вкъщи. Питомецът ви постоянно ви посреща до вратата и се хвърля в прегръдките ви - ближе ви, души ви и не може да ви се нарадва. По всичко проличава, че кучето ви обича доста и е доста щастливо да дели един дом с вас.

2. Кучето ви демонстрира коремчето си - освен това разрешава ви да го докосвате там. Това е уязвима позиция, която лаещите ни другари не биха заели, в случай че са ядосани да вземем за пример. Ако кучето лежи по тил във ваше наличие с вирнати крачета, това значи, че ви има цялостно доверие. Във вашата компания се усеща удобно и умерено.

3. Кучето се държи приветливо. Подобно на хората, кучетата също имат неприятни дни. И от време на време могат да са раздразнителни, напрегнати или бавни. Но при щастливите кучета тези моменти са необичайност. Те мятат опашка, играят си, подскачат радостно към вас, социализират се с други себеподобни или деца. Изглеждат положителни и удовлетворени от живота.

Нещастните кучета, от своя страна, могат да разрушават мебели, да гризат ноктите си или вашите обувки и да демонстрират деструктивно държание, подбудено от стрес или досада.

 Куче

4. Любимецът ви спи с вас или до вас. Ако кучето ви заспива, до момента в който стои в краката ви или даже спи във вашето легло, може да сте сигурни, че то е доста щастливо и предостатъчно да е към вас.

5. Подпира се на вас. Ако кучето ви допира непрекъснато с зурла или лапичка, допира се до вас, това демонстрира, че сте значими за него и не желае да се разделяте нито за момент.

6. Щастливото куче си хапва с вкус. То се гмурка в купичката си с храна, цялостно с неспокойствие и изяжда всичко. Определено животинчето е предостатъчно от живота си. От друга страна, в случай че кучето не желае да яде, това е симптом, че нещо не е наред.

7. Кучето накланя глава. Това е знак, че кучето се интересува от вас и се пробва да ви чуе по-добре. Може би от време на време любимецът ви не схваща какво имате поради, само че пък езикът на тялото му сочи, че изпитва интерес към вас.

 Щастливо куче

8. Излиза на открито с възторг. Ако кучето ви е щастливо, то ще свързва разходките на открито с нещо позитивно и ще се вълнува при всяко излизане. От друга страна, нервното, болно и нещастно куче не би показвало възторг при разходки.

9. Започва да тича бясно. Понякога кучетата показват щастливите си страсти, като стартират да тичат щуро из дома и да лаят, размахвайки опашка. Не се плашете от езика на тялото на кучето си - то демонстрира удовлетворение от живота с вас!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР