Исках да съумея да пиша нещо по-леко, но не лековато

...
Исках да съумея да пиша нещо по-леко, но не лековато
Коментари Харесай

Петя Кокудева, писателка: Децата имат нужда от пример за сърдечно общуване

" Исках да съумея да пиша нещо по-леко, само че не лековато и нещо по-ведро, даже хвърковато ", сподели Петя Кокудева, създател на детски книжки и странник в ефира на предаването " Един неделен ден по шосето " по " Фокус ", разказвайки за началото на своята писателска кариера.

По думите й подзаглавието на първата й книга " Детски стихотворения за възрастни " приказва точно, че не е знаела за какъв тип читатели се отнася нейното творчество и показа още, че от самото издателство са били обезпокоени и не са знаели първоначално дали книгата й ще откри своята категоризация.

Според нея най-важна е тематиката за общуването с децата по разнообразни способи. " Ние обитаваме страховит недостиг на опция за същинско другарство, тук приказвам освен за цифровите проявления на общуването, такова е моето наблюдаване и при възрастните, и при децата. Много ми се желае когато се срещам с тях и онлайн около книгите да им дам опция за топъл контакт и сърдечно другарство ", показа писателката.

" Децата имат повече потребност от образец за сърдечно другарство ", безапелационна е тя.

" Аз в действителност имам вяра, че децата, изключително до една възраст, възприемат книгите в общуване с различен човек. Виждам по какъв начин взаимното четене, е това, което в действителност притегля щерка ми към книгите, а не самите книги ", показа Петя и добави, че и те имат значение, само че тъкмо заради тази причина е доста значимо книгата да има и слой за възрастни, и слой за деца.

" Пластът за възрастни се утаява в децата без да е нужно те да го схващат на момента ", изясни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР