Исках да отида в Киев, защото ми беше интересно, защото

...
Исках да отида в Киев, защото ми беше интересно, защото
Коментари Харесай

Цветана Балабанова: Исках да отида в Киев, но не очаквах да стане война


Исках да отида в Киев, тъй като ми беше забавно, тъй като знаех, че има какво да се опише, само че не чаках да стане война. Това сподели за bTV репортерът Цветана Балабанова, която дружно с оператора Александр Осиченко отразяваше първите дни от съветското навлизане в Украйна.

По думите й може би малко хора са очаквали Зеленски да се трансформира от комедиен артист в обединител на нацията.

„ Наистина той го направи, тъй като той и кметът на Киев Виталий Кличко демонстрираха лидерски умения и сега една огромна част от народа е подготвена да ги следва. Видяхме, че те няколко пъти отхвърлиха да бъдат евакуирани от американците и останаха на място “.

Според Цветана Балабанова духът на украинците наподобява много мощен.

„ Ние разговаряхме с доста хора. Много от тях споделяха, че са подготвени да пазят родината си. Много то тхя споделяха, че не са очаквали войната, само че пък други споделяха – Не, ние за тази война се готвим от 8 години и сме подготвени да отидем, да се бием до дъно.

Видяхме дами, които желаеха да се изтеглят, само че с цялостното схващане, че мъжете им остават и че това е обикновено, тъй като те би трябвало да се борят за свободата на своя народ.

Не можем да сложим всички под общ знаменател. Разбира се, имаше и хора, които желаеха да се скрият, желаеха да избягат от войната и споделяха: „ Това не е обикновено, вие не цените човешкия живот, аз съм губил другари. Имаше едно младо момче, което е било на контактната линия в предходните години, то сподели: Аз съм губил другари и за мен човешкият живот е най-ценното нещо и по тази причина за мен сега най-голямата задача е вашата сигурност, на нас с сътрудника Осиченко, и останалите хора, които се укривахме в хотела, в който той работеше “.

Операторът Александр Осиченко описа, че е останал с усещане, че украинците са подготвени да се борят до последна капка кръв.

„ Те са мъже с огромен възторг, с огромно предпочитание да пазят своите домове, своите фамилии. Пращат дамите и децата някъде на несъмнено място, вземат оръжие и застават да се бият “, сподели операторът.

По думите му завладяването на Киев може да се трансформира в Сталинградската борба.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР