Исхемичната болест на сърцето се диагностицира по-трудно при жените, отколкото

...
Исхемичната болест на сърцето се диагностицира по-трудно при жените, отколкото
Коментари Харесай

Проф. Сотир Марчев: Женското сърце е по-разрушимо от стреса

Исхемичната болест на сърцето се диагностицира по-трудно при дамите, в сравнение с при мъжете. Това изясни пред Би Ти Ви кардиологът проф. Сотир Марчев. Той добави, че това е по този начин поради женските полови хормони, които трансформират кардиограмата.

Марчев изясни и че женското страда повече от напрежението, както и че нежната половина от човечеството се подлага на по-голям подобен.

На работното място е идентичен стресът и за мъже, и за дами, само че в живота дамите са по-стресирани – мислят по какъв начин да наподобяват, грижат се за дома, децата, какво ще се яде и така нататък, разяснява още кардиологът.
свързани новини9777на 13.11.202155726на 13.02.2021
Според проф. Марчев е доста значимо и по какъв начин дамата научава децата си да се хранят.

„ Жените са стожерът на фамилното здраве, тежестта на децата в едно семейство корелира с тежестта на майката. Няма значение какво е тежестта на мъжа. Майката дефинира тежестта на децата и от него зависи сърдечното здраве, на каквато храна приучи майката децата, тя ще остане обичана в бъдеще ", изясни експертът.

Освен това дамата се грижи и за мъжа и в случай че множеството обвързани мъже живеят по-дълго точно поради дамата, която следи какво яде и пие мощният пол, добави кардиологът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР