Исак Нютон е английски физик, математик, астроном, философ, алхимик и

...
Исак Нютон е английски физик, математик, астроном, философ, алхимик и
Коментари Харесай

4 януари - 376 години от рождението на Исак Нютон

Исак Нютон е британски физик, математик, астроном, мъдрец, алхимик и богослов. Приносът на Нютон в развиването на математиката и разнообразни области на физиката изиграва значима роля в Научната гражданска война и той е „ считан от мнозина за най-великият и най-влиятелен академик, живял в миналото “.

В региона на механиката Нютон открива закона за всемирното привличане и посредством препоръчаните Закони за придвижване слага основите на класическата механика. Освен това той формулира правилото за опазване на импулса и момента на импулса и пръв демонстрира, че придвижването на небесните тела и на предметите на Земята се подчинява на общи закони, демонстрирайки сходството сред законите на Кеплер за придвижването на планетите и личната му доктрина за гравитацията и премахвайки последните подозрения към хелиоцентричната доктрина.

Сред многочислените проблеми, които изследва Нютон, са също разлагането и природата на светлината, скоростта на звука, охлаждането, произходът на звездите, хронологията на Библията, природата на Светата Троица. Той конструира първия настоящ рефлекторен телескоп и развива своя доктрина за цветовете, учредена на наблюденията на разлагането на бялата светлина с призма.

Работейки над проблемите на физиката, Исак Нютон слага началото, по едно и също време и без значение от Готфрид Лайбниц, на математическия разбор, който е в основата на развиването на науката до наши дни. Той също по този начин разказва разлагането на бином, издигнат на степен, основава цифров способ за намиране на корените на функционалност и способства за проучванията на степенните редове.

Нютон е мощно набожен, придържа се към неортодоксални християнски възгледи и с изключение на на научна тематика написа текстове и в региона на библейската херменевтика и окултизма. Той отхвърля да стане духовник и да получи последно причестяване, като евентуално отхвърля догмата за Светата Троица.

 

Obekti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правил
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР