IRS засилва репресиите срещу богатите данъкоплатци, насочени към 1600 милионери

...
IRS съобщи в петък, че засилва репресиите срещу богатите данъкоплатци,
Коментари Харесай

IRS съобщи в петък, че засилва репресиите срещу богатите данъкоплатци, които дължат данъци, отбелязвайки, че усилията произтичат от милиарди ново финансиране чрез Закона за намаляване на инфлацията частично предназначен да му помогне да открие данъчни измами на милионери.

Агенцията ще започне с преследване на 1600 милионери, които дължат поне $250 000 всеки просрочени данъци, се казва в изявление на IRS. Агенцията обяви, че през фискалната 2024 г., която започва през октомври и приключва през септември 2024 г., ще има „десетки служители по приходите“, които ще се фокусират върху случаите на вземания от висок клас. 

Законът за намаляване на инфлацията от 2022 г. насочи 80 милиарда долара към IRS, като повече от половината от тях са предназначени за повече съдебни служители. Идеята е да се генерират повече данъчни приходи за националната хазна, като се насочат към богатите данъкоплатци, които крият или занижават доходите си. Поради своята юридическа сложност и разходи, подобни тактики са далеч по-рядко срещани сред хората, които са по-малко заможни, тъй като техните доходи се отчитат на IRS чрез W2s и други данъчни форми.

изразиха загриженост, че новото финансиране от IRS ще бъде използвано за преследване на работници със средни доходи.

Ставките на одитите намаляха рязко през последните десетилетия поради свиването на работната сила на IRS. Агенцията е наела 82 000 служители през фискалната 2021 година, което е спад от 94 000 служители през 2010 г., въпреки че населението на САЩ и броят на данъкоплатците са нараснали през същия период.

Броят на хората с доходи от 1 милион долара е скочил с 50% през последното десетилетие, но броят на одитите на данъчни декларации за милиони долари е намалял с две трети.

„Годините на недостатъчно финансиране, които предшестваха Закона за намаляване на инфлацията, доведоха до най-ниския процент на одит на богати податели в нашата история“, каза Верфел в изявление в петък.

Екип от академични икономисти и изследователи на IRS през 2021 г. установиха, че 1% от хората с най-високи доходи в САЩ не успяват да докладват повече от 20% от приходите си на IRS.

—С доклад на Associated Press.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР