Ирландският премиер Лио Варадкар присъства днес на събитие, посветено на

...
Ирландският премиер Лио Варадкар присъства днес на събитие, посветено на
Коментари Харесай

Ирландският премиер присъства на гей събитие в Северна Ирландия

Ирландският министър председател Лио Варадкар участва през днешния ден на събитие, отдадено на правата на гейовете, при първото си публично посещаване в Северна Ирландия. Това внесе ужас измежду някои консерватори в единствения район на Обединеното кралство, където еднополовите бракове към момента са противозаконни, съобщи Ройтерс.

Варадкар, първият намерено хомосексуален водач на в миналото ревностната католическа страна, се причисли към деятелите, подготвящи се най-големия гей церемониал в Северна Ирландия, на закуска в пъб в Белфаст.

Той изясни, че няма по какъв начин да участва на самия церемониал заради наложителен ангажимент в Дъблин.

Присъствието му бе подложено на критика от членове на най-голямата северноирландска партия - социално-консервативната Демократическа юнионистка партия (ДЮП), чиито 10 места в английския парламент крепят държавното управление на премиера Тереза Мей.

"Не съм тук, с цел да разстроя някого, а с цел да покажа поддръжката си и поддръжката на моето държавно управление за тъждество пред закона за всички жители, без значение къде живеят ", сподели Варадкар пред публицисти.

На въпрос какви са вероятностите за узаконяване на еднополовите бракове в Северна Ирландия той отговори, че това е единствено въпрос на време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР