Ирландският ФК Уотърфорд не беше допуснат до участие в турнира

...
Ирландският ФК Уотърфорд не беше допуснат до участие в турнира
Коментари Харесай

УЕФА не допусна ирландски тим до Европа след смяна на името си

Ирландският ФК Уотърфорд не беше позволен до присъединяване в шампионата Лига Европа за новия сезон 2019/2020, като Футболната асоциация на Ирландия (ФАИ) е била осведомена тази заран от УЕФА.

През предишния сезон "синьо-белите " приключиха на 4-о място в ирландската Висша лига, което им обезпечи квотата за Европа. А през новата акция е на 6-о място след първите 10 кръга.

Уотърфорд ФК се лишава от присъединяване в шампионата, защото не може да покрие лицензионните критерии на европейската централа, както и да извърши условията за финансов феърплей. Клубът няма три следващи години присъединяване със настоящето си име, преди да влезе в европейските шампионати.

При това състояние Сейнт Патрикс Атлетик взима освободилата се квота и ще бъде деклариран от Футболната асоциация на страната.

Уотърфорд ФК има нов притежател от 2017-а година, когато беше променено името и действително регистриран нов клуб. До тогава той се споделяше Уотърфорд Юнайтед, само че бяха насъбрани много задължения, което наложи преструктуриране.

Но в ирландската футболна система първите две дивизии само са професионални и в случай че клубът има средства за професионални контракти, стартира непосредствено от второто равнище. Така стана и с Уотърфорд, който влезе в елита и се добра до присъединяване в шампионатите на УЕФА, само че е спрян по "правилото за трите години ".

А неприятната вест за Уотърфорд може да бъде последвана и от друга. Собственикът на клуба Лий Пауър е бил доста отчаян от прекъсването за присъединяване в Европа и даже обмислял да се отдръпна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР