Ирландските власти разпитват екипажа на българския кораб Верила“, който беше

...
Ирландските власти разпитват екипажа на българския кораб Верила“, който беше
Коментари Харесай

Кокаин на борда на български кораб: Разпитват екипажа в Ирландия

Ирландските управляващи разпитват екипажа на българския транспортен съд „ Верила “, който беше арестуван на ирландско пристанище. Местни медии оповестиха, че след полицейска акция са открирти 300 кг първокачествен кокаин.

Товарният транспортен съд е бил разпознат от чиновници на ирландската данъчна работа като евентуално употребен за контрабанда на кокаин, преди след това да бъде претърсен и това да се окаже факт. 

Според проверяващите, опиатът е бил претрупан в Бразилия и е бил предопределен за европейския пазар

Това се случва на 19 декември. Оценката на опиата е за сред 20 и 35 млн. евро, само че при продажба „ на дребно “ цената на дрогата може да доближи и 105 млн. евро.

Разследващите към момента се пробват да открият дали дрогата е била предопределена за ирландския пазар, или е трябвало да бъде публикувана другаде в Европа.

Той е задържан, а следствието продължава

Екипажът е 20-членен, командният състав е от български моряци, останалата част от екипажа е от Мианмар и на този стадий се интервюира непринудено от полицията, като част от следствието, макар че към момента няма арести.

Български морски флот удостовери, че няма подадена информация, че членове на екипажа са съпричастни, разясни шефът на компанията Александър Калчев.

„ На този миг информацията не е доста огромна, защото публично не сме получили нищо от управляващите в Ирландия. Знам, че тече специфична интервенция на борда на кораба, който се претърсва по съмнение на трафик на опиати, което, в случай че бъде потвърдено, съставлява извънредно тежко закононарушение и доста съществено нарушение на процедурите на компанията. Надявам се, че отговорните лица ще бъдат открити и ще получат цялата суровост на закона. Това е, което мога да разясня. Изключително противен случай “, сподели к.д.п. Александър Калчев, изп. шеф на Параходство БМФ.

Над 40 пликчета с опиата са били извадени от стомаха му

На този стадий полицията не е разкрила никакви връзки сред конфискацията на ирландското пристанище и други скорошни арести на опиати в страната. През септември повече от два тона кокаин бяха открити на борда на товарен транспортен съд край крайбрежията на Корк, до момента в който предходния месец същият опиат на стойност 9,3 милиона евро беше открит в пристанище „ Росларе “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР