Иржи Лехечка достигна първи 1/2-финал на турнир от сериите Мастърс

...
Иржи Лехечка достигна първи 1/2-финал на турнир от сериите Мастърс
Коментари Харесай

Лехечка на полуфинал с Оже-Алиасим след отказ на Медведев

Иржи Лехечка доближи първи 1/2-финал на шампионат от сериите Мастърс 1000 в кариерата, откакто Даниил Медведев се отхвърли заради контузия при резултат 4-6 в интерес на чеха в Мадрид.


Първата част продължи 34 минути и бе взета от 22-годишния Лехечка, който направи съдбоносен пробив в деветия гейм на откриващата част, след който сервира сполучливо за задатък в резултата. Това бе и всичко в мача, защото третият подложен и любимец за трофея след отпадането на първите двама в схемата надлежно Яник Синер и Карлос Алкарас - Даниил Медведев, приключи прибързано присъединяване си поради проблем в горната част на крайници. Болката принуди руснака на два пъти да изиска здравна помощ в първия сет, преди в последна сметка Медведев да вземе решение да се отдръпна от конкуренцията.

За Лехечка следва първи полуфинал на Мастърс 1000, откакто по-рано през годината той игра четвъртфинал в Индиан Уелс. Съперникът му в спор за място на финала в испанската столица ще бъде Феликс Оже-Алиасим. Любопитно е, че канадецът се класира за тази фаза в Мадрид без игра поради отдръпването на лидера в схемата Синер. Победителят от полуфиналния конфликт сред Оже-Алиасим и Лехечка ще се класира за първи край на шампионат от сериите Мастърс 1000.

В другия мач от последните четири противници са 12-ият подложен Тейлър Фриц и седмият в схемата Андрей Рубльов, който на четвъртфиналите детронира първенеца от последните две издания Алкарас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР