Иранците в момента са най-големият победител в геополитическата игра. Те

...
Иранците в момента са най-големият победител в геополитическата игра. Те
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Иранците са най-големият победител в геополитическата игра

" Иранците сега са най-големият победител в геополитическата игра. Те съумяха да нанесат огромни морални, военни и политически вреди на Израел и на Съединени американски щати. Създадоха дестабилизация в района на Близкия изток ".
Такъв коментар направи пред БНР журналистът Мохамед Халаф.

" Иран сега държи в ръцете си всички карти за решение на палестинския проблем. Иска да го вземе от ръцете на арабските държавни управления и най-много на Саудитска Арабия, която беше основател за основаване на нов проект за решаването му ".

Журналистът разяснява и нанесените удари върху хутите в Йемен.

Американските военни нанесоха още един удар тази нощ, ден след вълната от ракетни офанзиви по бази на бунтовниците хути в Йемен.

Той11 е бил ориентиран към радар, който към момента е представлявал опасност за морския трафик в Червено море, обявиха американски чиновници и е бил осъществен от военноморски транспортен съд, основан в Червено море.

" Те бяха предизвестени. Правителството във Англия разгласи, че ще ги удари. След това Съединени американски щати, посредством разнообразни медиатори, оповестиха на Иран, че в случай че не ги управлява, този път ще бъдат ударени.

Хутите са разбрали и по тази причина са се преместили надалеч от складовете за оръжия.

Съединени американски щати не са желали да нанесат огромни вреди на хутите, тъй като не желаят да има по-силни реакции, които не могат да управляват в района. Ако това се случи, иранците ще прибегнат до обединяване на фронтовете. В един и същи миг Съединени американски щати ще бъдат ударени на разнообразни места, както и израелските обекти ".

Мохамед Халаф не чака хутите да спрат с набезите си. Той обаче означи, че американците са решени този път " да покажат мускули " и удрят освен складовете им, само че и техните водачи.

В същото време виждаме какво се случва измежду арабските общества в Европа и в света, акцентира журналистът.

" Те са на улицата и реализират политически напън против държавните управления в Европа. Франция и Германия започнаха да трансформират описа за протичащото се. Започнаха да подлагат на критика израелците за това, което се случва в Газа. Промяната става с помощта на това, което вършат иранците измежду тези диаспори ".

Халаф обясни какъв резултат реализира Израел, избивайки водачи на " Хамас " и " Хизбулла ". Той разяснява ликвидацията на един от най-важните водачи на " Хамас " - Салех ал Арури.

" Координатор сред " Хизбулла ", " Хамас " и Иран. Има информация, че е измежду уредниците на офанзивата на " Хамас " против Израел на 7 октомври. Израел предприе офанзива в предградията на Бейрут и в бастиона на " Хизбулла ", за каже, че се знае къде е може да се стигне до него ".

В началото в Турция бяха извикани всички водачи на " Хамас ", които бяха там, и бяха предизвестени, че не може да им бъде обезпечена сигурността им, описа още журналистът.

" Затова да си потеглят и да не основават проблеми. Те го направиха. Едните отидоха в Бейрут, другите - в Катар.

Израелците няма да оставят всички тези водачи на Хамас живи. Ще ги избиват един след различен. Ще ги преследват където и да са ".

Мохамед Халаф изясни и развиването на връзките сред американската администрация и формалната власт в Палестинската автономност.

" При последната среща на американския държавен секретар Антъни Блинкън с президента на Палестинската автономност Махмуд Абас имаше противен диалог. Блинкън му сподели,че има проект " Хамас " да бъдат извадени от Газа. " И вие може да управлявате, само че първо би трябвало да свършите няколко неща. Първото е политическо преструктуриране на вашата власт. Трябва да имате вицепрезидент и ново държавно управление, да се борите против корупцията, да измененията цялата конструкция на образованието и да престанете да предизвиквате ненавист сред двата народа. Ние и европейците ви даваме пари. Вие финасирахте тези атентатори и фамилиите им. Имате тези задания, с цел да може да вземете интензивно присъединяване в това, което ще се случва в Газа и на цялата територия на Палестина ". Отговорът на Махмуд Абас беше: " Преди да желаете от нас да реформираме нашата политика, реформирайте вашата политика в Съединени американски щати ". Това не е отговор на рационален водач, който търси решение на протичащото се в района ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР