Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахян заяви днес, че Хамас е

...
Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахян заяви днес, че Хамас е
Коментари Харесай

Иран обяви готовност на Хамас да освободи заложниците, но постави условие на САЩ

Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахян съобщи през днешния ден, че Хамас е " подготвен да освободи цивилни пандизчии ", оповестява news.bg.

Говорейки на срещата на Общото заседание на Организация на обединените нации, иранският формален представител сподели, че въпреки това, светът също би трябвало да " поддържа освобождението на 6000 палестинци, държани в израелски затвори ".

Той акцентира, че Иран, дружно с Турция и Катар, е подготвен да " подкрепи освобождението на цивилни пандизчии, арестувани от Хамас ".

Амир-Абдолахиан прикани Вашингтон да спре да поддържа " геноцида " в линията Газа по време на речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, предупреждавайки Съединени американски щати за военната и финансовата им поддръжка за Израел.

" Ако геноцидът в Газа продължи, те (САЩ) няма да бъдат пощадени от този огън. Това е нашият дом, а Западна Азия е нашият район. Ние не вършим компромис с никоя страна и нямаме запаси когато става дума за сигурността на нашия дом ", сподели външният министър, наблягайки, че " геноцидът " и насилственото разселване в палестинския анклав би трябвало да бъдат спрени " неотложно ".

" Цялата земя на Палестина, от морето до реката, принадлежи единствено на автохтонното население - палестинци, в това число християни, евреи и мюсюлмани ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР