Иранският товарен кораб Савиз, за който се предполага, че е

...
Иранският товарен кораб Савиз, за който се предполага, че е
Коментари Харесай

Иран потвърди за атаката срещу товарния кораб „Савиз” в Червено море

Иранският товарен транспортен съд „ Савиз ”, за който се допуска, че е употребен от с разследваща цел, е бил нападнат, заяви „ Дойче веле ”. Информацията е доказана през днешния ден от иранската осведомителна организация Тасним.
До скоро твърдеше, че корабът е включен в битката с пиратите в Червено море и в стратегическия проток Баб ел-Мандеб, който разделя африканския континент и южната част на Арабския полуостров.
 Мина в Червено море удари ирански транспортен съд Мина в Червено море удари ирански транспортен съд
Ирански транспортен съд се е натъкнал на мина в Червено море и е развален от детонацията, осведоми ТАСС. Според организацията, става въпрос за транспортен съд...
По информация на телевизия Ал Арабия, корабът евентуално е потърпевш от магнитна мина, до момента в който съгласно организация Мехр става въпрос за ракетен обстрел.
Американският вестник „ Ню Йорк Таймс ” написа, че съгласно негов източник, израелските военни са уведомили Съединени американски щати, че техни сили са нанесли удар по кораба. Източникът е декларирал, че „ израелците са нарекли нападението отмъщение за нанесените по-рано удари на иранските войски против израелски кораби ”.
„ Савиз ” е ударен под ватерлинията, оповестява източникът. Официално от Израел към момента не е изработен коментар на случилото се.
Говорителят на Пентагона Джесика Макнални към този момент разгласи, че американското военно министерство е осведомено за случая, само че отхвърля в него да са взели участие американски военни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР