Иранският скиор Савех Шемшаки е първият спортист на Зимните олимпийски

...
Иранският скиор Савех Шемшаки е първият спортист на Зимните олимпийски
Коментари Харесай

Първи потвърден случай на допинг в Пекин

Иранският скиор Савех Шемшаки е първият състезател на Зимните олимпийски игри, публично махленски в използването на допинг. Това заяви Международната организация за тестване (ITA), която обезпачава допинг контрола в Пекин.

Той е дал позитивна проба за анаболен стериод и е спрян от присъединяване на Игрите, не може да тренира и да взе участие в каквито и да било интензивности, свързани с конкуренцията. Има право да апелира пред Арбитражния състезателен съд (КАС) и в случай че го направи, ще бъде отворена В тестът му.

Савех Шемшаки трябваше да започва в слалома и гигантския слалом, пробата му е взет отвън съревнование.

Той взе участие за първи път на ОИ във Ванкувър през 2010 година, а по-късно и четири години по-късно в Сочи, когато носеше флага на церемонията по откриването.

В Пекин Иран е показана от Шемшаки и скиорката Атефех Ахмади.

Обявеният позитивен резултат на азиатеца става измежду абсурда с съветската фигуристка Камила Валиева, за която има информация, че е уличена в използването на неразрешено лекарство, употребяващо се отвън спорта при сърдечни проблеми - триметазидин. То може да усъвършенства кръвообръщението.

Очаква се публична позиция от страна на ITA, МОК или Руския олимпийски комитет. Случаят забави награждаването в отборната конкуренция във фигурното пързаляне, извоювана от руснаците. Те не са получили златните си медали. 15-годишната Валиева се трансформира в сензация, тя първа на Олимпийски игри извърши четворен скок.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР