Иранският президент Масуд Пезешкиан пристигна в Катар в сряда за

...
Иранският президент Масуд Пезешкиан пристигна в Катар в сряда за
Коментари Харесай

Президентът на Иран отива в Катар да събере опозиция срещу Израел

Иранският президент Масуд Пезешкиан дойде в Катар в сряда за двустранни договаряния и среща на върха, на която сподели, че се надява да притегли помощта на азиатските страни за попречване на това, което той назова " израелски закононарушения " в Близкия изток, предава " Ройтерс ".

Започвайки първото си пътешестване до Катар като президент, Пезешкиан разкритикува Израел за , което Израел нито отхвърля нито признава.

Оттогава Израел умъртви водача на подкрепяната от Иран формация Хизбула в Ливан, , и изпрати войски в Южен Ливан за това, което назова. Иран отговори, като изстреля бараж от ракети против Израел във вторник.

" Ние също желаеме сигурност и мир. Израел беше този, който умъртви Хания в Техеран " , сподели Пезешкиан при идването си в Катар, представен от иранската Student News Network.

" Европейците и Съединени американски щати споделиха, че в случай че не действаме, ще има мир в Газа след една седмица. Чакахме ги, с цел да има мир, само че те усилиха убийствата си ".

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, чиято страна е изправена пред спорове както против Хамас в Газа, по този начин и против Хизбула в Ливан, сподели, че Израел ще отговори на ракетната офанзива на Иран.

" Ако ционисткият режим Израел не спре закононарушенията си, той ще се сблъска с по-сурови реакции ", цитира иранската държавна медия думите на Пезешкиан, когато той отпътува за Катар.

Пезешкиан сподели пред държавната телевизия, че първата цел в Доха е била да се обсъдят двустранните връзки и да се подпишат съглашения с катарското държавно управление. Той също по този начин ще участва на с реща на върха на Диалога за съдействие в Азия.

" Втората цел е да обсъдим по какъв начин азиатските страни могат да предотвратят израелските закононарушения в района...и да попречат на враговете да провокират ужас в Близкия изток ", сподели Пезешкиан.

Катар беше един от медиаторите, работещи по , като преговорите в този момент са в застой.
 Хаменей се закани на Съединени американски щати и
Хаменей се закани на Съединени американски щати и " някои европейски страни "

Той даде обещание, че ще пристигна денят в който Иран ще отстрани своите " врагове в района ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР