Иранският президент Хасан Рохани даде на европейските сили още два

...
Иранският президент Хасан Рохани даде на европейските сили още два
Коментари Харесай

Иран дава на Европа още два месеца

Иранският президент Хасан Рохани даде на европейските сили още два месеца, с цел да спасят нуклеарното съглашение от 2015 година, само че предизвести, че Техеран въпреки всичко се готви за по-нататъшни обилни нарушавания на договорката, които могат да имат " изключителни последствия ", съобщи " Ройтерс ", като се базира на държавната телевизия.

Преди това ирански чиновници дадоха смесени сигнали в отговор на френско предложение за избавяне на съглашението посредством даване на кредитни линии за 15 милиарда $ на Иран до края на годината, в случай че той изцяло се върне към осъществяване на договорката.

Висш ирански чиновник сподели, че Техеран ще се върне към осъществяване на договорката, в случай че получи парите под формата на кредитни линии или продажби на нефт, а иранската телевизия Прес Ти Ви съобщи, че Техеран е отхвърлил предложение за сходен европейски заем. " Мисля, че е малко евентуално да реализираме резултат с Европа до през днешния ден или на следващия ден. Европа ще има още два месеца, с цел да извърши своите задължения ", сподели Рохани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР