Иранският президент Ебрахим Раиси обвини Запада, че подкрепя геноцида на

...
Иранският президент Ебрахим Раиси обвини Запада, че подкрепя геноцида на
Коментари Харесай

Путин и Раиси обсъдиха геноцида на Израел в Газа

Иранският президент Ебрахим Раиси упрекна Запада, че поддържа " геноцида " на Израел против палестинците в Газа, оповестява " Ройтерс ".

Той направи изявлението си по време на диалозите в Москва с съветския водач Владимир Путин.

Като част от поредност от срещи, фокусирани върху Близкия изток, Путин поздрави Раиси в Кремъл ден след и Саудитска Арабия, където разиска цените на петрола и войните в Газа и Украйна.

Руският президент акцентира, че е доста значимо да се разиска обстановката в Близкия изток , изключително в палестинските територии.

На собствен ред Раиси отвърна: " Това, което се случва в Палестина и Газа, несъмнено, е геноцид и закононарушение против човечеството ".
 Докато Израел стяга клещите в Газа, за Иран става по-сложно
Докато Израел стяга клещите в Газа, за Иран става по-сложно

Иран не желае спорът да ескалира в такава степен, че това да допусна директна и персонална роля на режима на аятоласите в него

Иран поддържа палестинската въоръжена формация " Хамас " - ръководещата власт в Газа, във войната ѝ с Израел. Русия поддържа връзки с всички основни играчи в Близкия изток - както с " Хамас ", по този начин и с Израел, който разгневи, като посрещна през октомври.

Според анализаторите спорът в Газа е оказал помощ на Русия, от войната в Украйна и давайки опция на Москва да се причисли към други разрастващи се страни в символ на взаимност с палестинците.

По-рано Израел съобщи, че изказванията за геноцид са почтени за жалост и посочи, че дейностите му са ориентирани против " Хамас ", а не против цивилни.
 Сергей Лавров: Израел рискува да сътвори вековна злополука
Сергей Лавров: Израел рискува да сътвори вековна злополука

Бомбардирането на Газа от Израел опонира на интернационалното право

Подобно на Северна Корея, чийто водач в Далечния изток на Русия през септември, Иран е неприкрит зложелател на Съединени американски щати и има потенциала да даде на Москва военна техника за войната ѝ в Украйна, където Русия всеобщо употребява ирански дронове.

Съединените щати показаха мощна угриженост по отношение на възходящото военно

Миналия месец Кремъл съобщи, че Русия и Иран развиват връзките си, " в това число в региона на военно-техническото съдействие ", само че отхвърли да разяснява догатката на Белия дом, че Иран може да обмисля да даде на Русия балистични ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР