Иранският първи дипломат Хосейн Амир Абдолахиан заяви по държавната телевизия,

...
Иранският първи дипломат Хосейн Амир Абдолахиан заяви по държавната телевизия,
Коментари Харесай

Иран: До часове очаквайте изпреварващи действия срещу Израел от „оста на съпротивата“

Иранският първи посланик Хосейн Амир Абдолахиан съобщи по държавната телевизия, че в околните часове може да се чакат " изпреварващи дейности " и добави, че на Израел няма да бъде разрешено да предприеме каквито и да било дейности в линията Газа, без да понесе последици, съобщи Ройтерс.

" Лидерите на " оста на съпротивата " няма да разрешат на ционисткия режим да предприеме каквито и да било дейности в Газа.... Всички благоприятни условия са на масата и ние не можем да бъдем безразлични към военните закононарушения, осъществявани против на народа на Газа ", сподели Амир Абдолахиан.

" Оста на съпротивата " е способна да води продължителна война с врага (Израел)... в идващите часове можем да чакаме изпреварващи дейности от страна на " оста на съпротивата ", сподели той, без да без да прецизира какви.

Миналата седмица висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей съобщи, че Техеран не е забъркан в офанзивата на подкрепяната от него формация " Хамас " против Израел на 7 октомври, само че приветства, по думите му, " непоправимото " военно и разследващо проваляне на еврейската страна.

Подкрепата за палестинската идея е дирек на политиката на Ислямската република след революцията от 1979 година и метод шиитската страна да се показа като водач на мюсюлманския свят.

Техеран твърди, че оказва морална и финансова поддръжка на групировката " Хамас ", която управлява линията Газа.

По-рано през вчерашния ден иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че въпреки Техеран да поддържа палестинската идея, " оста на съпротивата " против Израел взема лични самостоятелни решения.

Автор: dir.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР