Иранският парламент обмисля законопроект, който ще позволи притежаването на домашни

...
Иранският парламент обмисля законопроект, който ще позволи притежаването на домашни
Коментари Харесай

Иран иска да забрани домашните любимци, били „символ на Запада“

Иранският парламент обмисля законопроект, който ще разреши притежаването на домашни любимци единствено със особено позволение, тъй като те са " знак на Запада ", оповестява съветската редакция на Би Би Си.

Президентът на Асоциацията на ветеринарните лекари в страната и съперник на законопроекта, лекар Паяма Мохеби споделя, че дебатът по този въпрос е почнал преди повече от десетилетие. По това време група ирански депутати са предложили конфискацията на кучета от техните притежатели и изпращането им в зоопаркове или пък стартирането им в пустинята.

В предишното Иран бе една от първите страни в Близкия изток, приели закон за отбрана на животните. През 1948 година в страната се появи и първата държавна организация за надзор на спазването на закона.

Дори кралското семейство притежаваше кучета. Всичко обаче се промени с Ислямската гражданска война през 1979 година В ислямската традиция кучетата се смятат за нечисти животни. А в очите на новата власт те символизират също и западния метод на живот.

Новият законопроект, ограничителен притежаването на домашни животни, е обвързван също и с компликации в стопанската система на Иран поради дългогодишните наказания, наложени му от западните страни. Заради това бе неразрешен и вносът на храни за животни от чужбина в страната.

„ Ние сме доста подвластни от хора, които придвижват контрабандно храни за животни. Само за няколко месеца цените се покачиха пет пъти “, сподели локален ветеринарен доктор.

Собствениците на домашни любимци са доста загрижени за бъдещето на своите животни. „ Ако Народното събрание одобри този закон, идващите генерации ще ни запомнят като хората, които са забранили кучетата, тъй като са кучета, и котките, тъй като са котки “, сподели ръководителят на Иранската ветеринарна асоциация.

Ако законопроектът ще бъде признат, то тогава локалните поданици ще бъдат глобявани за вноса, покупката и продажбата, а също и за превозването и развъждането на всевъзможни домашни любимци. Глобата ще бъде към 800 $.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР