Иранският министър на външните работи се е срещнал с лидера

...
Иранският министър на външните работи се е срещнал с лидера
Коментари Харесай

Външният министър на Иран на среща с лидера на „Хамас“

Иранският министър на външните работи се е срещнал с водача на екстремистката палестинска организация „ Хамас “ в катарската столица Доха, съобщи ДПА.

Ръководителят на „ Хамас “ Исмаил Хания се е срещнал с иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан късно нощес, демонстрират видеозаписи, до които е достигнала иранската държавна новинарска организация ИРНА.

„ Хамас “ реализира невиждана, изненадваща офанзива против Израел сутринта на 7 октомври. Резултатът беше най-голямото клане от години в израелско-палестинския спор.

ДПА отбелязва, че от към 15 години Катар е един от главните поддръжници на „ Хамас “. В същото време страната от Залива пое ролята на медиатор по отношение на Запада. В четвъртък канцлерът на Германия Олаф Шолц одобри в Берлин емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.  

Абдолахиан дойде в Доха след срещи със съдружници по време на обиколка през Ирак, Сирия и Ливан, в това число и с водача на ливанската шиитска формация „ Хизбула “ Хасан Насрала.

По-рано Асошиейтед прес съобщи, че в ливанската столица Бейрут Абдолахиан е призовал Израел да спре офанзивите си по линията Газа, тъй като войната може да се придвижи и в други елементи от Близкия изток, в случай че „ Хизбула “ се намеси в сраженията. Това съгласно иранския министър на външните работи ще аргументи на Израел „ голям трус “.

Абдолахиан удостовери пред представители на медиите, че в „ Хизбула “ към този момент са подготвили сюжети за своя интервенция във войната „ Хамас “ - Израел.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР