Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф нападна Франция,

...
Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф нападна Франция,
Коментари Харесай

Зариф: Франция, Германия и Великобритания са аксесоари на Тръмп и Нетаняху

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф атакува Франция, Германия и Англия в петък, като ги упрекна, че служат на иранските врагове Съединените щати и Израел , с цел да изготвят нуклеарна резолюция против Техеран, заяви " Ройтерс ".

" Зад фасадата си Е3 са аксесоари към американския президент Доналд Тръмп и израелският министър председател Бенямин Нетаняху и не са в положение да поучават Иран ", написа Зариф в " Туитър ".

35-националният съвет на шефовете на Международната организация за атомна сила ( МААЕ ) прикани Иран в резолюцията по-рано да спре да отхвърля на организацията достъп до два обвинени някогашни нуклеарни площадки и да сътрудничи пълноценно с нея, обявиха дипломати, присъстващи на срещата.

Резолюцията б еше импортирана от Франция, Англия и Германия, всички страни по нуклеарното съглашение на Иран за 2015 година с съществени сили.

Министерството на външните работи на Иран отхвърли резолюцията на МААЕ и настоя, че Техеран си сътрудничи с органа.
 Англия, Франция и Германия не поддържат Съединени американски щати за наказания против Иран
Англия, Франция и Германия не поддържат Съединени американски щати за наказания против Иран

Искат да се резервира съществуващото спораюумение

" Докато Иран има най-високо равнище на съдействие с МААЕ, издаването на резолюция е изцяло неконструктивна и разочароваща стъпка ", съобщи представителят на външното министерство Абас Мусави в изказването, представено от Ройтерс.

МААЕ пусна отчет по-рано този месец, в който изрази сериозна угриженост, че Иран блокира инспекциите в два обекта, където може да е имало предходна нуклеарна активност.

МААЕ от месеци притиска Техеран за информация по отношение на типа действия, които се правят в необект на място, където са открити урановите частици.

Иран предходната седмица изрази отчаяние от отчета на МААЕ и съобщи, че е подготвен да позволи всевъзможни проблеми с нуклеарната работа на Организация на обединените нации.
 МААЕ: Иран сътрудничи на наблюдението на нуклеарната договорка
МААЕ: Иран сътрудничи на наблюдението на нуклеарната договорка

Ядрените материали не се изпращат за други цели, увериха от МААЕ

Е3 обаче не поддържаха апела на Съединени американски щати за наказания против Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР