Иранският министър на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан заяви по

...
Иранският министър на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан заяви по
Коментари Харесай

Хосейн Абдолахиан: Иран не се стреми към разширяване на войната в региона

Иранският министър на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан съобщи по време на посещаване в Бейрут, че нито Иран, нито Ливан се стремят към разширение на военните дейности в района, четири месеца откакто нападението на палестинската формация " Хамас " против Израел провокира серия от спорове в Близкия Изток, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Иран и Ливан удостоверяват, че войната не е решение и че безусловно в никакъв случай не сме се стремили към нейното разширение ", съобщи Амир Абдолахиан на конференция с ливанския си сътрудник Абдала Бу Хабиб. По време на срещата иранският първи посланик означи, че политическото решение е единственият метод за преустановяване на спора в линията Газа и добави, че Техеран и Саудитска Арабия водят разговор по въпроса " за Палестина ".

Амир Абдолахиан разяснява и високото напрежение по ливанско-израелската граница, като предизвести Израел да не подхваща никакви стъпки към пълномащабна война против Ливан, заявявайки, че това ще бъде " последният ден " на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху.

" По време на войната в Газа и през последните седмици имаше продан на известия сред Иран и Америка ", означи иранският първи посланик, като добави, че Съединените щати са поискали от Техеран ливанското придвижване " Хизбула " " да не се включва необятно, напълно в тази война против " Израел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР