Иранският лекар, който от 2013 г. ръководи болницата в Исперих,

...
Иранският лекар, който от 2013 г. ръководи болницата в Исперих,
Коментари Харесай

Министър Ахладова връчи удостоверение за българско гражданство на д-р Заргар

Иранският доктор, който от 2013 година управлява болничното заведение в Исперих, само че нямаше българско гражданско, от през днешния ден публично към този момент има документ за такова. Правосъдният министър Десислава Ахладова връчи документа на доктор Абдулах Заргар на публична гала в наличието на публицисти.
На 5 февруари вицепрезидентът Илияна Йотова подписа декрет за придобиване на българско поданство от доктор Заргар, който живее и работи в България от 17 години. Той идва да живее тук през 2004 година, като в началото работи в университетската болница " Света Марина " във Варна, а от 2013 година управлява болничното заведение в Исперих.

Опитът на лекаря да получи български паспорт се проваля поради присъда за недекларирани пари при влизането му у нас. Но поради промени в Закона за обществените предприятия, съгласно които непознат жител не може да ги управлява, той трябваше да бъде отхвърлен от служба. Жителите на Исперих обаче предизвикаха подписка с гледище той да остане отпред на здравното заведение, което при негово управление е избавено от закриване и към този момент едно от водещите в района.

След излъчването на ефирен репортаж, от Министерството на правораздаването внесоха в президентската институция предложение за издаване на декрет за придобиване на поданство от доктор Абдулах Заргар. Така се стигна до развръзката, откакто вицепрезидентът Илияна Йотова издаде съответния декрет.

" Решението за даване на поданство на лицето е взето след запознаване на вицепрезидента с направеното на 29 януари 2021 година предложение от министъра на правораздаването и отчет на Комисията по българско поданство ", оповестиха в петък от президентската институция.

Стоп кадър БНТ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР