Иранският филмов режисьор Мани Хагиги получи без обяснение отказ да

...
Иранският филмов режисьор Мани Хагиги получи без обяснение отказ да
Коментари Харесай

Свалиха от самолета известен ирански режисьор на път за кинофестивала в Лондон

Иранският кино режисьор Мани Хагиги получи без пояснение отвод да напусне страната за премиерата на собствен филм в Лондон. Местните управляващи са го свалили от самолета минути преди полета и са отнели паспорта му, оповестява Variety.

Хагиги трябваше да показа кино лентата си " Subtraction " на Лондонския кино фестивал BFI. Преди премиерата на кино лентата, която би трябвало да се състои през днешния ден на огромния екран ще бъде излъчено видеообръщение от режисьора, в което той ще опише за какво не може да участва персонално.

Самият Хагиги счита, че аргументите за неочакваната възбрана да напусне страната може да са две. Едната от тях е негово видео в обществените мрежи, в което подлага на критика иранските закони за носенето на хиджаб от дамите и поддържа протестиращите, които излязоха на улицата след гибелта на 22-годишната Махса, която беше пребита от полицията за " неправилното " носене на хиджаб. Втората причина той дефинира като „ вътрешно заточение “: „ Те трансфораха личната ми страна и личния ми дом в нетърпим за мен затвор и ме наказаха, като ме принудиха да остана в него като пандизчия “, споделя режисьорът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР