Иранските власти спряха мобилния достъп до интернет в няколко провинции.

...
Иранските власти спряха мобилния достъп до интернет в няколко провинции.
Коментари Харесай

Държава спря мобилния интернет

Иранските управляващи стопираха мобилния достъп до интернет в няколко провинции. Потребителите не са можели да зареждат задгранични уеб сайтове, ден преди нови митинги, проведени в обществените медии. По-късно управляващите опровергаха информацията. „ Това не е правилно. Нямали сме предписание нито от страна на министъра на информационно-комуникационните технологии, нито от правосъдните управляващи, нито от други способени органи “, напиха на страницата си в обществената мрежа Twitter от Министерството на информационно-комуникационните технологии.

Това не е първото прекъсване на интернет в страната. През ноември Иран ограничи достъпа до западни уеб сайтове за близо седмица. Целта беше да се спрат митингите за гориво. Те се трансфораха в политически и провокираха най-кървавата рецесия в 40-годишната история на Ислямска република.

Блокирането на интернет затрудни протестиращите да разгласяват видеоклипове в обществените медии, с цел да генерират поддръжка, а също и да получат надеждни отчети за степента на вълненията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР