Иранските сили за сигурност са убили най-малко 448 души при

...
Иранските сили за сигурност са убили най-малко 448 души при
Коментари Харесай

Най-малко 448 са жертвите при протестите в Иран

Иранските сили за сигурност са умъртвили минимум 448 души при потушаването на митингите, почнали в средата на септември. Повече от половината жертви са от региони на етнически малцинства. Това съобщи  във вторник основаната в Норвегия група за правата на индивида в Иран, представена от Агенция Франс Прес.

От жертвите 60 са лица на възраст под 18 години.  29 от убитите са дами.

16 души са били убити от силите за сигурност единствено през миналата седмица, от които 12 са били убити
 Иран разкрил доказателства за присъединяване на Запада в митингите
Иран разкрил доказателства за присъединяване на Запада в митингите

Техеран отхвърли да сътрудничи на следствието на Организация на обединените нации за нарушавания на човешките права

Броят включва единствено жители, убити при репресиите, само че не и членове на силите за сигурност.

Припомняме, че бригаден военачалник Амирали Хаджизаде от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война сподели по-рано във вторник, че повече от 300 души са били убити. За първи път управляващите признават такава цифра.

Съветът по правата на Организация на обединените нации предходната седмица гласоподава за основаване на задача на високо равнище , която да изследва репресиите - ход, яростно отритнат от Иран.

" Властите на Ислямската република знаят доста добре, че в случай че си сътрудничат с задачата на Организация на обединените нации за определяне на обстоятелства, ще бъдат разкрити още по-широки мащаби на техните закононарушения, сподели шефът на правозащитната организация Махмуд Амири-Могадам. Ето за какво техният отвод от съдействие е предвидим ", добави той.

Протестите избухнаха след гибелта на 16 септември на кюрдския иранец Махса Амини, който беше задържан от полицията за морал в Техеран и се трансфораха в най-голямото предизвикателство за режима след революцията от 1979 година
 Хаменей приветства силите за сигурност, потушили митингите в Иран
Хаменей приветства силите за сигурност, потушили митингите в Иран

Почете тези от тях, починали при конфликтите с стачкуващи

Иран разполага с доказателства, че западните страни са взели участие в митингите, обхванали страната, оповестиха ден по-рано от външното министерство на страната.

Имаме съответна информация, която потвърждава, че Съединени американски щати, западните страни и някои от американските съдружници са имали роля в митингите ", съобщи на брифинг представителят на ведомството Насър Канаани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР