Ирански държавни медии, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската

...
Ирански държавни медии, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската
Коментари Харесай

Иран откри подземна ракетна база край Персийския залив

Ирански държавни медии, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, оповестиха през днешния ден за формалното разкриване на подземна ракетна база на неуточнено място на брега на Персийския залив, съобщи Ройтерс. Според портала Sepah News на церемонията са участвали командирът на корпуса генерал-майор Хосеин Салами и Алиреза Тангсири, пълководец на военноморските му сили, част от които е "стратегическата база ".

По думите на ген. Салами тя е една от няколкото бази, където са ситуирани стратегически ракети на бойния флот на корпуса.

"Те имат обхват от стотици километри, свръхпрецизна акуратност и голяма разрушителна мощ и могат да преодолеят средствата за електронна война на съперника ", съобщи ген. Салами, представен от Ройтерс.

Официалното известие за новата база бе направено в деня на годишнината от иранските ракетни удари по два военни обекта в Ирак, където се намираха американски военни. Атаката от 8 януари 2020 година бе отговор на убийството на командващия специфичните сили "Кудс " генерал-лейтенант Касем Солеймани при удар с американски дрон на интернационалното летище на Багдад на 3 януари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР