Иранската служба по гражданско въздухоплаване на практика забранява внасянето на

...
Иранската служба по гражданско въздухоплаване на практика забранява внасянето на
Коментари Харесай

Иран забрани пейджърите и уоки-токи устройствата на гражданските полети

Иранската работа по гражданско въздухоплаване на процедура не разрешава внасянето на пейджъри и уоки-токи устройства на борда на самолетите, изпълняващи цивилен полети, съобщи през днешния ден иранската новинарска организация ИСНА, представена от Франс прес, написа Българска телеграфна агенция.

ИСНА заяви това, откакто в средата на предишния месец в Ливан имаше вълна от детонации на пейджъри, отговорността за които бе приписана на Израел.

" Забранява се внасянето на каквито и да било информационни апарати, като се изключи телефони ", съобщи ИСНА, като цитира представителя на службата за гражданска авиация Джафар Язерло.

На 17 септември, при едновременните детонации на пейджъри, употребявани от ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", което разполага с поддръжката на Иран, в Ливан починаха десетки хора и хиляди бяха ранени.

В началото на този месец най-голямата авиационна компания в Близкия изток, основаната в Дубай " Емирейтс ", също взе решение да забрани пейджърите и уоки-токи устройствата, напомня АФП
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР