Норвегия e поредната държава, която въвежда временни гранични проверки, след

...
Норвегия e поредната държава, която въвежда временни гранични проверки, след
Коментари Харесай

И Норвегия въвежда граничен контрол

Норвегия e следващата страна, която вкарва краткотрайни гранични инспекции , откакто организацията за вътрешна сигурност увеличи равнището на терористична опасност.

Проверките ще важат до 22 октомври.

Това оповестява АП, като цитира изказване на полицията. Уточнява се, че новият краткотраен надзор няма да включва всички пасажери да бъдат проверявани и че няма причина да се чакат забавяния на граничните пунктове.

В известието от 8 октомври на организацията за сигурност PST се споделя, че се покачва равнището на опасност на Норвегия от " умерено " на " високо ", второто най-високо равнище по петстепенна канара. PST уточни нараснала опасност по-специално за еврейски и израелски цели.

Норвегия не е член на Европейския съюз (ЕС), само че е част от Шенгенското пространство. Има сухопътни граници с членки на Европейски Съюз и Шенген Швеция и Финландия.
 Граничният надзор в Германия остава в действие за неопределен срок
Граничният надзор в Германия остава в действие за неопределен срок

Това съобщи канцлер Олаф Шолц, като призна, че инспекциите се посрещат с неспокойствие от прилежащите страни

Германският канцлер Олаф Шолц удостовери във вторник, че инспекциите на немските граници би трябвало да продължат допустимо най-дълго. 

От 16 септември, с цел да се понижи броят на незаконните мигранти.

Въведени бяха нови инспекции на сухопътните граници с Дания, Белгия, Холандия и Люксембург. От края на юли към този момент има краткотрайни инспекции на границата с Франция поради Олимпийските игри.

Границите с Полша, Чехия, Австрия и Швейцария са със засилен надзор за по-дълъг интервал. решението провокира известно неспокойствие в прилежащите страни.

Граничният надзор, въведен от Германия, може да бъде продължен след 15 декември, в случай че е належащо, защото се оказа доста сполучлив в битката с незаконната миграция, сподели по-рано немският вътрешен министър.

" Граничният надзор ще остане толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели Нанси Фезер.
 Полша загатна за ответни ограничения против Германия поради граничния надзор
Полша загатна за ответни ограничения против Германия поради граничния надзор

Страсти в Шенген
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР