Автомагистрала Тракия продължава да е най-натовареният междуградски път у нас.

...
Автомагистрала Тракия продължава да е най-натовареният междуградски път у нас.
Коментари Харесай

Анализират нуждата от разширяването на магистрала Тракия, но догодина

Автомагистрала " Тракия " продължава да е най-натовареният междуградски път у нас. Заради тапите и честото блокиране на автомагистралата от произшествия, превозвачи и водачи упорстват пътят да бъде уголемен, съобщи Българска национална телевизия.

" Летният трафик, който е с гастербайтери от 1 юни до 1 септември, е призрачен сън, просто е призрачен сън ".

Кошмарът за шефа на пловдивска компания за интернационален превоз Илия Костурски си има име - атомагистрала " Тракия ".

" То е повече от предизвикателство, тъй като автомагистралата към този момент е извънредно тясна. Има единствено две ленти за придвижване ".

Идеята правата сред София и Пловдив да стане от четирилентов път - шестлентов - не е нова.

" Никой да не си мисли, че автомагистрала " Тракия " цялата по едно и също време ще се направи на 6 ленти - не. Първо на колоните към тунел " Траянови врата " и избрани сектори към огромните градове, там, където има централизация на трафик. Иска една реорганизация, тъй като за жалост отново от икономии, спешната лента не е изчислена за по-големи натоварвания. Тя би трябвало да се усили, би трябвало да се вземе част от зелената линия и също да се направи с естествена структура. И мисля, че нещата могат доста елементарно да се осъществят " изясни инж. Ясен Ишев, инженер по пътно строителство.

От Регионалното министерство ще поръчат разбор за нуждата от разширението на автомагистрала " Тракия " - само че следващата година.

" Възнамеряваме, ще го създадем, транспортен разбор, който да потвърди нуждата - дали да преминем към осъществяване на трета лента или да помислим нещо по-дългосрочно като решение, а точно дублиращо трасе на Автомагистрала " Тракия ", сподели Виолета Коритарова, длъжностен министър на районното развиване.

" Проблемът с третата лента е доста уреди, които са в тази част, която е от София докъм 70-ия километър. След като създадем трета лента, няма да има спешна лента по оборудванията и надлежно в тунелите. А изработката на нови уреди ще излезе доста скъпо ", разяснява инж. Йордан Вълчев, ръководител на УС на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Сега скъпо излиза единствено на водачите, които губят часове по задръстената автомагистрала.

" Нашите тол такси се изравниха съвсем с тол таксите в Европа, само че инфраструктурата спрямо Европа е може би на 15%, останалите 85%, които би трябвало да се доизградят - ги няма към този момент 30 години ", уточни Илия Костурски, шеф на компания за интернационален превоз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР