Левски се пребори за първи успех през новия сезон в

...
Левски се пребори за първи успех през новия сезон в
Коментари Харесай

Левски не се даде на Шумен

Левски се пребори за първи триумф през новия сезон в НБЛ. Момчетата на Константин Папазов надвиха над Шумен с 96:91 в мач от втория кръг, който се изигра в зала " Триадица ". " Сините " се откриха на лидерската позиция още през първото полувреме, само че едвам в края на дуела съумяха да пречупят играчите на Янко Янков, нанасяйки им втора поредна загуба в шампионата. В игра за столичани не влезе Станимир Маринов, а дебют направи най-новото им попълнение - Андон Вачев.

Така столичният отбор е с триумф и проваляне. От своя страна " жълто-зеленте " към момента не знаят какво е победа.



Интрига не липсваше още на старта и двата отбра вървяха ръка за ръка, а неналичието на съществени изпълнители и от двете страни бе забележима. Това обаче не попречи на Дамян Минков и Джакори Ийли да изведат гостите с точка напред след 10 минути игра.

Тенденцията, обвързвана с високата ефикасност и промяната на водачеството, продължи и през втората част. Постепенно напъните на Димитър Маринчешки, Лъчезар Димитров и Златин Георгиев нарушиха статуквото, давайки подтик на домакините, които откриха метод да се изстрелят на огромната отмора при 48:40.



Столичани усилиха оборотите при подновяването на играта и резултатите не закъсняха, защото започнаха да се радват на двуцифрена преднина, изкована от Георгиев, Маринчешки и Димитров. Точните стрелби на Рей Идоу, Бено Зецич, Ийли и Минков върнаха очакванията на шуменци, само че столичният тим не се огъна и в края на предпоследния интервал се пребориха за задатък от 10 точки.

Димитров се трансформира в главен фактор при откриването на финалната десетка и върна двуцифрената разлика на домакините. Нов взлом, дело на Идолу, Зецич и Минков, още веднъж даде очаквания на „ жълто-зелените “, че имат късмет за поврат. Все отново Асен Великов, Маринчешки и Димитров не разрешиха това да се случи, правейки по този начин, че „ сините “ да удържат успеха в края.



Лъчезар Димитров блесна за Левски с 28 точки, в това число и с 5 точни шута зад дъгата. Димитър Маринчешки приключи с 22 и 9 битки, Златин Георгиев завърши със 17 и 6 асистенции.

Бено Зечич остави против името си 19 точки, 6 битки и 9 асистенции за Шумен. Рей Идоу има 18 и 9 овладени под двата кръга топки, Баръш Мустафа вкара 17 точки и 4 тройки. Джакори Ийли ( овладени под двата коша топки) и Дамян Минков (5 борби) осъществиха по 14.

На 20 октомври (неделя) Левски ще посрещне Рилски състезател, а Шумен ще одобри Берое Стара Загора.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР