Иранската авиокомпания Aseman Airlines подтвърди информацията за катастрофата на свой

...
Иранската авиокомпания Aseman Airlines подтвърди информацията за катастрофата на свой
Коментари Харесай

Окончателно: Оцелели при авиокатастрофата в Иран няма, самолетът се е забил в Хребет

Иранската самолетна компания Aseman Airlines подтвърди информацията за злополуката на собствен пътнически аероплан в южната част на страната. По данни на компанията, на борда е имало 60 пасажери и 6-членен екипаж. Всичките са починали. Представителите на авиопревозвача Aseman Airlines оповестиха, че вследствие на злополуката оживели няма. На борда на разрушилия се аероплан са се намирали 66 души, оповестява ТАСС. По-рано бе обявено, че има възможност няколко от пасажерите да са оживели.

Говорителят на Aseman Airlines Мохамад Таги Табатаби съобщи, че на борда е имало 60 пасажери, в това число и едно дете, както и 6-членен екипаж. „ След претърсвания на региона, за жалост, би трябвало да ви осведомяваме, че самолетът се е разрушил. За злощастие, всичките пасажери на борда са починали при злополуката “, сподели той.

 ATR 72-500
Смята се, че разрушилият се аероплан е 20-годишен ATR 72-500

روابط عمومی شرکت هواپیمایی #آسمان: تمامی سرنشینان پرواز #تهران به #یاسوج جان باخته‌اند. این هواپیما ۶۰ مسافر،۲ خلبان و کمک خلبان، ۲مهماندار و ۲مامور امنیت پرواز داشت. pic.twitter.com/JoQTw0e6Xz
— ایران وایر (@iranwire) February 18, 2018
Пътническият аероплан, летял по дестинацията Техеран – Ясудж, се разруши в региона на град Семиром в иранската провинция Есфахан. Въздушният съд изчезна от радарите сред 20 и 50 минути след излитането си от летището в Техеран.


Капитанът на екипажа на разрушилия се аероплан Парваз Ясуд


Парваз Ясуд с втория водач на борда

По данни на някои източници машината се е забила в хребета Дена.

Към мястото на злополуката са изпратени пет хеликоптера със спасители, само че не са съумели да се приземят поради неподходящи атмосферни условия, по-специално мощен дъжд и гъста мъгла. Местните управляващи оповестиха, че спасителите ще съумеят да доближат по земя мястото на злополуката, ситуирано в мощно планински терен, най-рано след два часа.

Припомняме, че иранската гражданска авиоиндустрия изостана съществено в развиването и обновяването на своя авиопарк вследствие на десетилетия на наказания от страна на запада по отношение на нуклеарните упоритости на Техеран. Затова случаите с пътнически самолети в Ислямската република не са изключителна необичайност.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР