Ирано-американският милиардер Джам Наджафи, президент на компанията MSP Sports Capital,

...
Ирано-американският милиардер Джам Наджафи, президент на компанията MSP Sports Capital,
Коментари Харесай

Тотнъм не се продава въпреки офертата от близо 4 милиарда долара

Ирано-американският милиардер Джам Наджафи, президент на компанията MSP Sports Capital, e подготвен да показа оферта от 3.75 милиарда $ за закупуването на клуба от Висшата лига Тотнъм Хотспър, заяви източник, непосредствен до договорката пред организация Ройтерс. От медията се свързаха с Тотнъм, само че ръководещите клуба отхвърлиха коментар по тематиката.

По-рано през предишния месец вестник Файненшъл Таймс заяви, че MSP Sports Capital работи с консорциум от вложители, с цел да структурира офертата и остават седмици до формалното предложение към притежателя на клуба Джо Луис и президента Даниел Леви.

Според информацията, офертата на Наджафи и на структурата към MSP оцeнява Тотнъм като клуб на към 3 милиарда $ преди да бъдат добавено към 750 милиона $ за погасяване на задължения, които участват в счетоводните книги.

В допълнение се споделя, че MSP и техните сътрудници ще дадат 70 % от препоръчаната сума, до момента в който хората от Персийския залив – главно вложители от Абу Даби, ще дадат останалите 30 %.

Въпреки Sky Sports написа, че не е имало контакт сред Тотнъм и претендентите. Позицита на управлението на „ шпорите “ е, че клубът не се продава и притежателите са напълно отдадени на дълготрайните си проекти за клуба от Висшата лига.

За Наджафи да влага в спорта не е нищо ново, защото има акции – въпреки и дребен пакет, в тима от Националната баскетболна асоциация на Северна Америка (НБА) Финикс Сънс. Иранецът постоянно е показал интерес към футбола, който е известен спорт в родината му и националите на тази страна се класират за Световно състезание.

В момента Тотнъм в шампионата на Премиършип има 39 точки от 23 мача, като се намира на 2 точки от топ 4, което дава право на присъединяване в Шампионската лига. За последно Тотнъм е печелил трофей през 2008-а година, когато завоюва Купата на Лигата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР