Иран заяви, че Съединените щати са преминали червената линия с

...
Иран заяви, че Съединените щати са преминали червената линия с
Коментари Харесай

Иран реагира гневно срещу позицията на Тръмп по ядреното споразумение

Иран съобщи, че Съединените щати са минали " алената линия " с налагането на наказания на ръководителя на правосъдната система аятолах Садик Лариджани и заплаши с неуточнени ответни ограничения. Техеран отхвърли всевъзможни промени в нуклеарното си съглашение със международните сили, което Тръмп съобщи, че ще продължи, само че за финален път. Вашингтон наложи нови наказания против 14 ирански физически лица и организации поради нарушавания на човешките права.

 © Българска телеграфна агенция
Доналд Тръмп разгласи, че дава на страната си и на Европа " финален късмет " да поправят " огромните дефекти " в съглашението на Иран и шест международни сили от 2015-та. То планува Техеран да се откаже от нуклеарни военни упоритости против частична анулация на глобите. Белият дом упорства страните по съглашението от Евросъюза да наложат на Иран непрекъснати рестрикции за обогатяване на уран. Сегашните периоди изтичат през 2025-та година. Тръмп упорства и за ограничения по ракетната стратегия на Иран и подлага на критика настоящето съглашение като най-лошото, сключвано от Съединените щати.
Реза Мараши - Национален иранско-американски съвет: Целият останал свят като се изключи Израел и Саудитска Арабия предизвестяват администрацията на Тръмп, че ще изпадне в изолираност, в случай че излезе от съглашението с Иран. Сега администрацията се пробва да откри метод да остане в него задоволително дълго, само че без стопански изгоди за Иран и по този начин да го принуди да се отдръпна и да понесе виновността за неуспеха на съглашението.
Тръмп удостоверява замразяването на глобите против Иран на всеки 120 дни. Техеран упрекна Вашингтон, че обезверено се пробва да го провали. Русия лимити изказването на Тръмп по тематиката като " извънредно отрицателно ", Германия съобщи, че ще продължи да приканва за цялостно използване и ще организира съвещания с Англия и Франция. Френският президент Макрон е призовал Тръмп по телефона към прецизно използване на съглашението и е показал, че то би трябвало да се съблюдава от всички, които са го подписали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР