Иран вероятно ще купи нови модерни изтребители и танкове от

...
Иран вероятно ще купи нови модерни изтребители и танкове от
Коментари Харесай

САЩ притеснени: Иран купува модерни изтребители и танкове от Русия и Китай

Иран евентуално ще купи нови съвременни изтребители и танкове от Русия и Китай през 2020 година, когато е планувано да бъде анулирано оръжейното ембарго, наложено от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това е разкрил източник от разузнаването на Съединени американски щати, който е поискал да остане неизвестен, оповестява " Асошиейтед прес ".

Разузнавателната работа на Пентагона разгласява нова оценка на военните качества на Иран, съгласно която Техеран се пробва да се трансформира в преобладаваща мощ в Близкия Изток.

В отчета се предизвестява, че Ислямската република отбелязва бърз прогрес в създаването на нападателни безпилотни самолети (дронове) и ракетни системи.

Съединени американски щати възобновиха през предходната година тежките стопански наказания против Техеран и те най-вероятно ще се запазят и след повдигането на оръжейното ембарго на Организация на обединените нации.

В момента Иран разполага със руски танкове от 1970-те години и значителен брой по-стари изтребители. По силата на нуклеарното съглашение, подписано през 2015 година, оръжейното ембарго на Организация на обединените нации против Иран би трябвало да бъде анулирано през октомври 2020 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР