Иран снабдява Русия с голям брой мощни балистични ракети земя-земя,

...
Иран снабдява Русия с голям брой мощни балистични ракети земя-земя,
Коментари Харесай

Иран снабдява Русия с мощни балистични ракети

Иран доставя Русия с огромен брой мощни балистични ракети " земя-земя ", споделиха шест източника пред Ройтерс. Агенцията отбелязва, че по този метод Техеран задълбочава военното съдействие сред двете глобени от Съединени американски щати страни.

Предоставените от Иран към 400 ракети включват доста от вида " Фатех-110 " - балистични оръжия с дребен обхват, като " Золфагар ", настояват три ирански източника. Тази ракета, която може да бъде превозена от мобилна установка, е способна да поразява цели на разстояние сред 300 до 700 км, настояват специалисти.

Иранското министерство на защитата и Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) - елитните сили, които управляват иранската стратегия за балистични ракети, отхвърлиха коментар. Руското министерство на защитата също към този момент не е дало отговор на запитванията за коментар.

Доставките са почнали при започване на януари, откакто беше подписана договорка на срещи в края на предходната година сред ирански и съветски чиновници от сферата на защитата и сигурността, които се организираха в Техеран и Москва, съобщи един от иранските източници.

Ирански боен представител, който, както и останалите източници, изиска да остане неизвестен, заради чувствителността на информацията, съобщи, че е имало най-малко четири доставки и че през идващите седмици ще има още. Той отхвърли да даде повече детайлности.

Друг почитан ирански чиновник съобщи, че някои от ракетите са били изпратени до Русия с транспортен съд през Каспийско море, а други са били превозени със аероплан.

" Ще има още колета ", сподели вторият ирански чиновник и добави: " Няма причина да ги крием. Разрешено ни е да изнасяме оръжия за всяка страна, която желае. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР