Иран ще нанесе удар по американските военни обекти, заяви съветникът

...
Иран ще нанесе удар по американските военни обекти, заяви съветникът
Коментари Харесай

Висши ирански генерали обявиха какъв ще е ответният удар за убийството на Сюлеймани

Иран ще нанесе удар по американските военни обекти, съобщи съветникът на висшия водач на републиката генерал-майор Хюсеин Дехган. Това оповестява CNN.

Дехган, както показва CNN, акцентира, че нападението в отговор на убийството на генерала от Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC) Касем Сюлеймани ще бъде осъществено непосредствено от ирански сили, а не от разнообразни бойни групи и паравоенни групи, следени от Техеран в Близкия изток.

Есмаил Гаани, новият командващ иранските сили Ал Кудс след ликвидирането на техния пълководец Касем Сюлеймани при американски удар в Багдад, също даде обещание, че ще бъде отмъстено за убития ирански военачалник, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Гаани насочи това предизвестие в изявление за иранската държавна телевизия, излъчено през днешния ден, в миг, в който Техеран разгласи, че отхвърля да се придържа към оставащите задължения по нуклеарната договорка със международните сили в отговор на убийството на Сюлеймани .

Военният контингент на Съединени американски щати в този район е доста огромен, напомня CNN. В Саудитска Арабия има "хиляди американски бойци ", а в Ирак има няколко военни бази, в които са ситуирани към пет хиляди бойци. Освен това Съединени американски щати развърнаха огромна авиобаза Ал-Удейд в Катар и разполагат с редица военни подразделения в Йордания, Кувейт и ОАЕ.

По-рано, на 5 януари, иракският парламент изиска всички задгранични войски да бъдат изтеглени от страната. Освен Съединени американски щати тук има английски бойци, на които съгласно The Times е подредено да се приготвят за възможни избавителни интервенции.

The Sun твърди, че в случай че спорът ескалира, Лондон е подготвен да поддържа американския съдружник, като задейства атомна подводница, въоръжена с крилати ракети Tomahawk.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР