Иран съобщи, че е арестувал човека, който е заснел кадрите,

...
Иран съобщи, че е арестувал човека, който е заснел кадрите,
Коментари Харесай

Иран е арестувал човека, заснел свалянето на украинския самолет

Иран заяви, че е арестувал индивида, който е снимал фрагментите, показващи свалянето с ракета на украинския пътнически аероплан край Техеран, съобщи Би Би Си.

Очаква се против арестувания да бъдат повдигнати обвинявания за опасност за националната сигурност.

Полетът на украинските авиолинии се разруши предходната сряда, малко откакто Иран нанесе удари по американски бази в Ирак. Тогава починаха всички 176 души на борда, в това число 11-членният екипаж. Повечето жертви са иранци, огромна част от които с двойно поданство.

По-рано Иран съобщи, че самолетът е бил свален простъпка и разгласи, че е арестувал няколко души, за които се допуска, че са виновни за случая.

Вчера иранският президент Хасан Рохани даде обещание подробно следствие на нещастието. Той съобщи, че за следствието би трябвало да бъде основан специфичен съд.

„ Сериозността на обстановката изисква правосъдната система да сътвори специфичен съд с почитан арбитър и специалисти. Това не е елементарен случай. Целият свят ни гледа. “, сподели Рохани, като добави, че не може единствено един човек да носи цялата отговорност за трагичния случай.

„ Виновни са всички забъркани в този случай, а освен индивидът, който е дръпнал спуска “, акцентира иранският президент.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР