Иран премести 4-ма американци от затвора в домашен арест, каза адвокат

...
Вашингтон — Четирима американци, държани в известен затвор в Иран,
Коментари Харесай

Вашингтон — Четирима американци, държани в известен затвор в Иран, бяха освободени и поставени под домашен арест, каза в четвъртък адвокат на един от затворниците.

Сиамак Намази, Емад Шарги и Морад Тахбаз са били видени на път от затвора Евин към неразкрито място в Иран, според изявление на Джаред Генсер, адвокат на Намази. Четвърти неидентифициран американец е бил видян в офис на затвора с другите трима и се смята, че също е бил преместен под домашен арест, се казва в изявлението.

„Семействата на четиримата американски заложници са били информирани преди това от администрацията на Байдън вчера следобед, че очаква и е потвърдила, че четиримата ще бъдат преместени от затвора Евин в домашен арест“, се казва в изявлението.

Има пети американец, задържан наскоро от Иран, чието име е не е публично до този момент и според Генсер вече е под домашен арест.

Неда Шарги, сестрата на Емад Шарги, каза в изявление, че е „наясно с докладите, че Емад и другите американци са били преместен под домашен арест в Техеран“. Тя и семейството й имат „вяра в работата, която президентът Байдън и правителствени служители са предприели, за да върнат семействата ни у дома и се надяват скоро да получат тази новина.“

Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.< /p>

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР