Иран предупреди, че ако военните престъпления и геноцидът, извършвани от

...
Иран предупреди, че ако военните престъпления и геноцидът, извършвани от
Коментари Харесай

Иран предупреди за стигащи далеч последици, ако Израел не бъде спрян

Иран предизвести, че в случай че " военните закононарушения и геноцидът ", осъществявани от Израел, не бъдат спрени неотложно, " обстановката би излязла отвън надзор и би рикоширала в стигащи надалеч последствия ", съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на обява на иранското посланичество при Организация на обединените нации в Ню Йорк в обществената платформа X.

" Отговорността е на Организация на обединените нации, на нейния Съвет за сигурност и на страните, които водят Съвета за сигурност към задънена улица ", се споделя още в обявата.

Междувременно иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан се срещна в столицата на Катар Доха с водача на радикалното палестинско придвижване " Хамас ", което предходната събота атакува изненадващо Израел, Исмаил Хания.

Ръководителят на " Хамас " Исмаил Хания се е срещнал с иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан късно в събота вечер, демонстрират видеозаписи, до които е достигнала иранската държавна новинарска организация ИРНА. " Хамас " реализира невиждана, изненадваща офанзива против Израел сутринта на 7 октомври.

Резултатът беше най-голямото клане от години в израелско-палестинския спор.

ДПА отбелязва, че от към 15 години Катар е един от главните поддръжници на " Хамас ". В същото време страната от Залива пое ролята на медиатор по отношение на Запада. В четвъртък канцлерът на Германия Олаф Шолц одобри в Берлин емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. 

Абдолахиан дойде в Доха след срещи със съдружници по време на обиколка през Ирак, Сирия и Ливан, в това число и с водача на ливанската шиитска формация " Хизбула " Хасан Насрала.

По-рано Асошиейтед прес съобщи, че в ливанската столица Бейрут Абдолахиан е призовал Израел да спре офанзивите си по линията Газа, тъй като войната може да се придвижи и в други елементи от Близкия изток, в случай че " Хизбула " се намеси в сраженията. Това съгласно иранския министър на външните работи ще аргументи на Израел " голям трус ".

Абдолахиан удостовери пред представители на медиите, че в " Хизбула " към този момент са подготвили сюжети за своя интервенция във войната " Хамас " - Израел.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР