Иран отново критикува страните от Европейския съюз заради санкциите на

...
Иран отново критикува страните от Европейския съюз заради санкциите на
Коментари Харесай

Иран критикува ЕС заради натиска и санкциите на САЩ

Иран още веднъж подлага на критика страните от Европейския съюз поради глобите на Съединени американски щати, на които те не вършат нужното, с цел да се опълчват. Това се споделя в изказване на външното министерство, съобщи РИА " Новости ".

Говорителят на Министерството на външните работи на Иран Бахрам Касеми разкритикува преди седмица остро европейските страни, които са част от нуклеарното съглашение, подписано през 2015 година, за това, че им липсвала мощ да парират натиска на Съединени американски щати.

Касеми разяснява, че с изключение на неналичието на политическа воля, европейските страни, подписали съглашението, което докара до премахването на интернационалните наказания против Иран през 2016 година, са посочили, че " на процедура те нямат задоволително мощ пред лицето на натиска на Съединени американски щати ".

Той показал специфичния механизъм, предопределен да улесни търговията сред страните от Европейския съюз и Иран, изтъквайки, че " сложността на основаването на подобен механизъм " и намесата на администрацията във Вашингтон " направиха по този начин, че договарянията по този въпрос да се проточат ".

По думите на шефа на външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини, механизмът трябваше да е подготвен още преди края на предходната година.

През август президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет за наново налагане на наказания против Техеран, което провокира ненадейно остра реакция от страна на Европейския съюз, който даде обещание да сътвори специфичния механизъм, с който да бъдат заобиколени глобите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР