Иран отхвърли искането на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ)

...
Иран отхвърли искането на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ)
Коментари Харесай

Иран отказа инспекция на ядрените си съоръжения

Иран отхвърли настояването на Международната организация за атомна сила (МААЕ) за разрешаване на инспекции на две уреди, което може да аргументи нови проблеми в разногласието за нуклеарната стратегия на Техеран.
" Ако МААЕ продължи с този метод, това може да сътвори проблеми в двустранните връзки ", съобщи Абас Мусави, представител на Външното министерство на Иран. Той уточни, че Иран ще отговори " реципрочно ", в случай че нуклеарната организация на Организация на обединените нации не се съгласи на " градивен метод ".
БГНЕС напомня, че иранската дипломатическа задача със седалище във Виена, в която се намира и централата на МААЕ, предизвести, че настояванията на институцията могат да доведат до повторна рецесия в разногласието за нуклеарната стратегия на Иран.
Повече от четири месеца Техеран отхвърля да позволи достъпа на МААЕ до две местоположения, за които организацията смята, че уранът не е регистриран. Инспекцията беше поискана от шефа на МААЕ Рафаел Гроси, който беше подсилен от Германия, Англия и Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР