Иран осъжда ракетните удари на Запада срещу Сирия и заявява,

...
Иран осъжда ракетните удари на Запада срещу Сирия и заявява,
Коментари Харесай

Иран обвини Запада в двойствен стандарт за химическите оръжия

Иран осъжда ракетните удари на Запада против Сирия и декларира, че никоя страна няма право да подхваща наказателни ограничения против друга " отвън интернационалните процедури ". Това е споделил в телефонен диалог иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф на английския пръв посланик Борис Джонсън, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

 
Според известие на външното министерство в Техеран Зариф е разкритикувал западните страни, че ползват двойствени стандарти към използването на химически оръжия. Той е напомнил на Джонсън, че в иранско-иракската война през 80-те години Саддам Хюсейн е употребявал бойни отровни субстанции против Иран, а тогава Англия, Съединени американски щати и Франция са подкрепяли иракския деспот.

 
Зариф е напомнил също, че когато се е обсъждал въпросът за химическото разоръжаване на Сирия, никой не е обърнал внимание на предизвестието на Иран, че терористични групи в Сирия разполагат с химически оръжия, тъй че химическата офанзива в сирийския град Дума евентуално е дело на " терористични групи ", се споделя в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР