Иран обвини Израел за днешния удар срещу Дамаск, заявявайки, че

...
Иран обвини Израел за днешния удар срещу Дамаск, заявявайки, че
Коментари Харесай

Иран „си запазва правото“ да отмъсти на Израел

Иран упрекна Израел за днешния удар против Дамаск, заявявайки, че " си резервира правото да отговори ", откакто Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война удостовери, че четирима от неговите членове са починали. Говорителят на външното министерство Насър Канани осъди " честите нарушавания на суверенитета и териториалната целокупност на Сирия и ескалацията на нападателни и провокативни офанзиви " от основния зложелател на Техеран Израел. " Ислямска република Иран си резервира правото да отговори... в подобаващото време и място " на последния удар по сирийската столица, сподели Канани.

Военният наблюдаващ на Сирийската обсерватория за правата на индивида заяви, че 10 души са били убити при израелския удар по квартал Мазех в Дамаск. Гвардейската новинарска организация Sepah сподели, че " злият и незаконен ционистки режим (Израел) " е умъртвил четирима от нейните военни съветници, до момента в който иранската новинарска организация Mehr заяви, че един от тях е бил началник на шпионажа на силите за Сирия.

През последните седмици Израел беше упрекнат в усилване на ударите против високопоставени ирански и съюзнически фигури в Сирия и Ливан, които са поддръжници на палестинската въоръжена формация Хамас. Това поражда опасения, че спорът в Газа може да се разшири още повече в целия район.

Военните дейности в района, приписвани на Израел, " отразяват слабостта и отчаянието " на неговите сили на бойното поле, упрекна Канани. Той назова последния удар " обезверен опит за разпространяване на неустойчивост и неустановеност в района ". Нападението против Мазех пристигна четири дни откакто Революционната армия съобщи, че е атакувала " щаб на израелското разузнаване " в Арбил, столицата на северната самостоятелна провинция на Иракски Кюрдистан. Иракските управляващи оповестиха, че офанзивата е умъртвила четирима цивилни и ранила други шестима.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР