Иран обвини Израел за атаката с дрон срещу военен завод

...
Иран обвини Израел за атаката с дрон срещу военен завод
Коментари Харесай

Иран обвини Израел за атаката с дрон срещу военен завод в Исфахан и се зарече да отмъсти

Иран упрекна Израел за офанзивата с дрон против боен цех покрай град Исфахан и се зарече да отмъсти, заяви през днешния ден полуофициалната новинарска организация ИСНА, представена от Ройтерс.
Атаката бе осъществена на фона на напрежението сред Иран и Запада поради нуклеарната стратегия на Техеран и доставките на ирански оръжия, в това число дронове камикадзе с огромен обхват, на Русия, които тя употребява в Украйна, както и на продължаващите с месеци антиправителствени митинги в Ислямската република, отбелязва Ройтерс.

В писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации иранският непрекъснат представител в международната организация Амир Сайед Иравани сподели, че " първичното следствие сочи, че Израел е виновен " за офанзивата, която съгласно Техеран не е взела жертви и не е предизвикала обилни вреди.
" Иран си резервира законното и неотменимо право да пази националната си сигурност и да отговори твърдо на всяка опасност или закононарушение на ционисткия режим (Израел), където и когато се окаже належащо ", акцентира в писмото Иравани.
" Тези дейности, подхванати от ционисткия режим (Израел), нарушават интернационалното право ", се споделя още в него.

Израел от дълго време съобщи, че е подготвен да нанесе удари против ирански цели, в случай че дипломацията не успее да ограничи нуклеарната и ракетна стратегия на Иран, само че не разяснява съответни произшествия. Иран в предишното е упреквал Израел за обмисляне на офанзиви с потреблението на сътрудници в Ислямската република, показва Ройтерс.
През юли Техеран заяви, че е задържал група за саботажи, състояща се от кюрдски екстремисти, работещи за Израел, които са възнамерявали да взривят " сензитивен " обект на отбранителната промишленост в Исфахан.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
02 Фев 20232202 Фев 2023106502 Фев 202365702 Фев 2023173702 Фев 202337902 Фев 2023294КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023333711 Яну 2023207028 Яну 2023250326 Яну 2023480
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР