Иран нарече министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху „лъжец“, след като

...
Иран нарече министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху „лъжец“, след като
Коментари Харесай

Иран отговори на Израел: Нетаняху е долен лъжец

Иран назова министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху „ измамник “, откакто той упрекна ислямската република, че мами света за нуклеарните си планове, написа Би Би Си (BBC).

Иран съобщи, че в никакъв случай не е имал желание да основава атомна бомба ,

когато подписал интернационалното съглашение за ограничение на нуклеарната активност през 2015 година

Тръмп разцелува Ангела Меркел, канцлерът подлага на критика нуклеарната договорка с Иран

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да отдръпна страната си от съглашението с Иран. Съюзниците на Съединени американски щати Англия и Франция приканиха то да бъде непокътнато, като се аргументираха, че Иран се придържа към него и непрекъснато понижава потенциала си за произвеждане на уран, който може да се употребява за изработката на нуклеарни оръжия.

Какво сподели Иран?

„ Това са думи на „ пропаднал и низък измамник, който няма какво да предложи с изключение на неистини и измами “, сподели представителят на външното министерство на Иран Бахрам Гасеми в изказване. Той назова обвиняванията „ изтъркани, безполезни и срамни “.

Министърът на външните работи на ислямската република Джавад Зариф съобщи, че Нетаняху се пробва да повлияе на Доналд Тръмп в решението му дали да остане в съглашението с Иран.

Международната организация за атомна сила е безапелационна, че „ няма достоверни признаци след 2009 година Иран да е разработвал нуклеарно взривно устройство “.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР