Иран може да потопи американски военни кораби, изпратени в региона

...
Иран може да потопи американски военни кораби, изпратени в региона
Коментари Харесай

Иран може да потопи военните кораби на САЩ с тайни оръжия

Иран може да потопи американски военни кораби, изпратени в района на Персийския залив, благодарение на ракети и "тайни оръжия ", оповестява високопоставения ирански военачалник Мортеза Корбани, представен от Ройтерс.

В петък Съединените щати оповестиха, че ще разположат още 1500 бойци в Близкия изток, за да се предпазят от Иран, чиято Революционна армия бе упрекната от Вашингтон, че носи директна отговорност за танкерските офанзиви през този месец.

Изявлението идва на фона на възходящото напрежение сред Съединените щати и Иран, което ескалира по-рано този месец, когато Съединени американски щати постановиха спомагателни антиирански наказания и изпратиха група самолетоносачи в Близкия изток, ескадрила от бомбандировачи B-52 и батерия от системи за противоракетна защита.

"Америка изпраща два военни кораба в района. Ако извършат и най-малката нелепост, ние ще изпратим тези кораби на дъното на морето дружно с техния екипаж и самолети, употребявайки две ракети или две нови секрети оръжия”, сподели военачалник Мортеза Корбани, консултант на военното командване на Иран.

Иран публично приключи някои свои задължения към нуклеарното съглашение със международните сили от 2015 година, известно още като Съвместен повсеместен проект за деяние.

Западните специалисти настояват, че Иран постоянно преувеличава опциите на оръжията си, макар че има опасения за ракетната си стратегия и по-специално за балистичните ракети с огромен обхват на деяние.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР