Иран изключи възможността за подписване на временно ядрено споразумение, докато

...
Иран изключи възможността за подписване на временно ядрено споразумение, докато
Коментари Харесай

Иран отказва временна ядрена сделка

Иран изключи опцията за сключване на краткотрайно нуклеарно съглашение, до момента в който не престават договарянията по Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA) от 2015 година, които са обвързани с премахването на глобите против Техеран.

" Това, което считаме, е връщането на всички страни по договорката ", акцентира представителят на иранското външно министерство Насър Канаани.

Той уточни, че националните ползи на Иран дефинират до каква степен страната ще продължи с договарянията по нуклеарната договорка.

Канаани увери, че Иран е предан на дипломацията и ще продължи да си сътрудничи с Международната организация за атомна сила, с цел да позволи оставащите проблеми по отношение на нуклеарната си активност.

" Ще останем на този път, до момента в който ползите ни се извършват. Това, за което настояваме, е глобите да бъдат отстранени и връзките ни с МААЕ да бъдат в естествения си режим ", посочи той.
 Ядрена енергетика: Иран даде обещания на инспекторите на МААЕ
Ядрена енергетика: Иран даде обещания на инспекторите на МААЕ

Инспекциите ще зачестят

По негови думи последното Рафаел Гроси в Техеран е в сходство с дейната дипломация на Иран с нуклеарната организация на Организация на обединените нации и е дало обнадеждаващи резултати.

Канаани изрази вяра, че съдействието сред Иран и МААЕ ще докара до решение на проблемите, свързани със Споразумението за защитни ограничения по механически метод.

" Иран е проучил наличните политически и правни канали, както и интернационалните разпореждания. Защитата на нуклеарните качества и мощности на Иран е осъществена в светлината на такива ограничения ", уточни той.
 Иран призна, че обогатява уран до 84 %
Иран призна, че обогатява уран до 84 %

Техеран е по-близо от всеки път до основаване на нуклеарна бомба

Освен това представителят изясни, че Техеран неведнъж е подчертавал правата си в сходство с Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия , когато става въпрос за съдействие с нуклеарната организация на Организация на обединените нации.

Техеран и МААЕ издадоха взаимно изказване след визитата на шефа на нуклеарната организация в Техеран и в дух на съдействие и в цялостно сходство с компетенциите на МААЕ и правата и отговорностите на Иран.

През 2015 година петте непрекъснати страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Германия подписаха Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA) с Иран, с цел да се оправят с рецесията към нуклеарната му стратегия. През 2018 година обаче тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да напусне съглашението и Вашингтон наложи най-широките си наказания против Техеран. Това накара Иран да възобнови неразрешената преди този момент нуклеарна активност, което съживи опасенията на Съединени американски щати, Европа и Израел, че страната се стреми да сътвори атомна бомба. Самият Иран отхвърля да има сходна упоритост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР